Usein kysyttyä Bamix-laitteiden huollosta ja varaosista


Kuinka pitkä takuu Bamix-sauvasekoittimilla on? 

Bamix-laitteiden moottorilla on elinikäinen takuu, muiden osien kaksi vuotta. Takuuhuoltoihin tarvitset aina kuitin. 


Mistä löydän Bamix-laitteen sarjanumeron? 

Rungon päältä. Sarjanumerot ovat muotoa 2012-5. 


 

Bamixin puhdistus käytön jälkeen 

Puhdista Bamix-laitteesi heti käytön jälkeen, jotta vetoakseliin ei kovetu ruokajäämiä. Voit huuhdella laitteen akselin pään juoksevan veden alla moottorin käydessä. Laite tulee pitää sellaisessa asennossa, että vesi ei pääse valumaan moottoriosaan. Kokonaisvaltaisempaan puhdistusta varten sekoita kulhossa lämmintä vettä ja muutama tippa tiskiainetta, aseta Bamix kulhoon ja käynnistä laite muutamaksi sekunniksi. Huolehdi, että vettä ei pääse moottoriosaan. Kun laite on kuivattu, laita teräsuojus paikoilleen ja lisää akseliin muutama tippa ruokaöljyä. Pyöräytä laitetta vielä muutaman kerran niin, että akseli osoittaa kattoa kohden. Irrota aina terä käytön jälkeen.  


Bamix ei pyöri tai laite hurisee 

Moottorin akseli on jumittunut. Ota terä ja teräsuojus irti – huomioi, että laitteessa on ns. vasenkätinen kierre. Laita akselin pää kiehuvaan veteen noin 5–10 minuutiksi. Tämän jälkeen käynnistä laite ja "soseuta" vettä hetken aikaa. Kun laite on kuivattu, laita teräsuojus paikoilleen ja lisää akseliin muutama tippa ruokaöljyä. Pyöräytä laitetta vielä muutaman kerran niin, että akseli osoittaa kattoa kohden. 


Bamix vinkuu tai kirskuu 

Varren akseli on jumissa. Laitteen voi joko huollattaa (kustannusarvio noin 29 euroa + mahdolliset postikulut) tai huoltaa itse. 

Ota terä sekä teräsuojus pois. Liota akselin päätä kuumassa vedessä 15-30 minuuttia. Nosta akselitiiviste ylös esim. paperiklemmarilla tai pienellä ruuvimeisselillä. Puhdista ja kuivaa laite normaalisti. Sen jälkeen raota tiivistettä alareunasta. Voit laittaa ruokaöljyä muutaman tipan suoraan akseliin. Paina tiiviste takaisin paikoilleen ja pyöräytä akselia käsin muutaman kerran. Laita lopuksi teräsuojus paikoilleen. 


Bamixin terä irtoilee  

Jos terä ei pysy kiinni, voit kiristää terän kiinnitystä kuvien mukaisesti. 

  

Bamixin johto/johdon eriste on rikki 

Toimita laite huoltoon. Johdon vaihto maksaa noin 49 euroa + mahdolliset postikulut. 


Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Aide apunasi